//Mistletoe
Disclaimer

hye , my name nur afiqah bt mohd jafri . sweet six teen . love 2 edit blog n surfing internet . hepy know you all :)
     


Tagboard
YOUR SHOUTMIX AT HERE < 3. Save.>
Links

? Suhaila Roslan
? ............
? ............
? ............
? ............
? ............


Thanks
Skin by Little Miss //Suhaila Roslan
BERSEMANGAT KEJAYAAN HIDUP !
Saturday, March 10, 2012 | 6:53 PM | 0 gossip

Anda selalu hidup dalam keadaan sugul , monyok , tak bersemangat ? Mari sini ! Fiqah kongsikan sedikit tips untuk kita sentiasa dalam keadaan yang bersemangat !

Kalau nak dikatakan , dalam dunia ni semua manusia pasti ada masalahnya tersendiri . Tak ada lah orang yang tak pernah ada masalah seumur hidup mereka . Kan ? Untuk menjadikan diri kita ni lebih bersemangat , janganlah kita pandang kepada masalah-masalah yang kita lalui . 

Korang mesti akan merasa 'down' dengan tak semena-mena !
Jadi , pandanglah kepada penyelesaian masalah . Macam mana caranya ?
Haaa . Korang tanya diri korang , " Macam mana nak selesaikan masalah aku ni??"

Dengan cara menanyakan apa masalah yang kita hadapi , sedikit sebanyak akan membuatkan minda korang tu bekerja keras untuk memberikan idea-idea bagi menyelesaikan masalah2 tersebut !

Macam-macam idea , ilham dan saranan  akan terkeluorr lepas tu .  Korang kena tenang , cool , dan calm down seboleh2nya..

Idea-idea tersebut boleh koang gunakan untuk menyelesaikan masalah korang waktu tu ..

Ingat !! 

Elak memikir masalah.
Elak mengomen masalah.
Elak merasa sakit hati sebab dilanda masalah.

*Tapi tumpukan fikiran 100% sepenuhnya kepada penyelesaian masalah. Kita akan lebih bersemangat nanti !

Keajaiban akan berlaku selepas itu. #TrustMe :)


Old | New